„Ahoj, ty máš ale hezký šaty! Kde jsi je koupila?“

„Na Ali a hádej za kolik?“
„Aspoň za litra, ne?“
„Vůbec ne, za stopade!“
„Nekecej! Tak to se jdu kouknout, jestli nemají i mojí velikost…“

S takovou konverzací se můžete setkávat čím dál tím častěji. Nakupování z Číny je v poslední době populární činností. Již mnoho Čechů si zvyklo zadávat do vyhledávače adresu aliexpress.cz, která vás přesměruje na českou verzi druhého největšího online tržiště světa. Zákazníkům vyhovuje pohodlnost, jednoduchost a také často zvýhodněné ceny. Nemusíte být pracovníci v IT, dnes si věci z druhého konce světa dokáže objednat opravdu každý!

 

ČÍM JE TENTO E – SHOP TAK SPECIÁLNÍ?

Jedná se vlastně o společnost, která sdružuje velké množství menších prodejců z celé Asie. Obavy z nakupování můžete mít minimální, jelikož se jedná o léty prověřený internetový obchod. Společnost spadá pod skupinu Alibba Group, což je vlastně také webový portál. Šance, že naletíte podvodníkovi, je minimální. Ovšem to, že se spálíte, vás potkat může. Vždy je dobré se podívat na koncovou cenu a říci si, co je možné za ní dostat. Nečekejte za 3 dolary žádné velké zázraky. Ale jedná se o zboží, které byste u nás koupili místo za 100 Kč, alespoň za 500 Kč.

 

PROČ NAVŠTÍVIT PRÁVĚ ALLIEXPRESS?

Jednou z předností je opravdu široký sortiment. Koupíte zde doslova vše – od oblečení, přes elektroniku až po zahradní nábytek. A jako vždy je největším lákadlem cena. Všechny výrobky zde koupíte za někdy až směšné ceny. Pomyslná třešnička na dortu je doprava zdarma u téměř všech produktů. AliExpress zvyšuje standardy a kvalitu produktů, které nabízí. Tím sice stoupá cena výrobků, ale zákazníkům se alespoň zboží nerozsype pod rukama.

 

ZÁPORY NAKUPOVÁNÍ NA INTERNETU

Ovšem i zde se najdou nějaké trhliny. A tou je dodací lhůta. Obyčejně si na zboží počkáte 30 až 69 dní. V případě, že tedy chcete nakoupit nějaký dárek nebo jiné zboží na konkrétní událost, je třeba si nákup obstarat dostatečně dopředu. Pokud si plánujete koupi telefonu a chcete mít obal z Aliexpressu, tak se Vám nejspíše stane, že budete nějaký čas nosit telefon bez pouzdra. Nebo třeba v ponožce, taky je to řešení…

 

NA CO SI DÁT BĚHEM NÁKUPU POZOR?

Skvělou službou je kolonka, kde můžete ohodnotit jak prodejce, tak zboží. Napíšete, jestli jste byli spokojeni s komunikací, za jak dlouho a v jakém stavu zboží dorazilo. Recenze jsou často doprovázeny fotkami, takže se můžete podívat, jak vypadají inzerované produkty ve skutečnosti a vyhnete se tak nákupu zajíce v pytli.

 

 


Karolína Získalová | 2019-08-21


Klíčová slova

zboží

můžete

nějaký

produktů

společnost

světa

nákupu

zákazníkům

jedná

podívat