DOBŘÝ ŠÉF = DOBRÝ MANAGER!

Život prostě není fér. A to jak v soukromém, tak i v pracovním životě. Ne vždy člověk dostává odměny a bonusy takové, jaké by si představoval. I když by si je za svou práci a nasazení zasloužil. A to i přes to, že pracuje třeba více než ostatní kolegové. Jako vedoucí byste ale měli pamatovat na to, že podřízení tohle všechno sledují a pokud budete někomu nadržovat nebo ho nesmyslně odměňovat, nebude se jim to líbit. Snažte se proto být co nejvíce spravedliví.

 

Připravte se na to, že pokud budete jednat nespravedlivě, podřízení to poznají.

 

MY NEPROHRÁVÁME, MY VÍTĚZÍME

Způsob myšlení dělá opravdu hodně. Pokud hodně myslíte na to, že se vám nezadaří, s největší pravděpodobností se tak také stane. Což znáte určitě z dob středoškolských, kdy se to mohlo nejvíce projevit při maturitě. Pekelně myslíte na číslo 13, které si prostě vytáhnout nemůžete. A ejhle! Co si vytáhnete? 13! Jestli ale svoji mysl nastavíte na úspěch, zadaří se. Když k vám do týmu přijdou noví lidé, je zapotřebí jim ukázat chod společnosti a zasvětit je do ní.

Tým velice ocení to, když budete pomáhat jak celku, tak i jednotlivým „hráčům.“

 

ŽÁDNÉ PROBLÉMY SE NEODSOUVAJÍ

Neodkládejte problémy na druhou kolej, musí se řešit hned! Nečekejte na to, až bude vhodná chvíle. Ukažte týmu, že potíže jedince jsou i vaše potíže, a že je chcete pomoct vyřešit společně.

 

CHVALTE

Nikdo nechce šéfa, který stále ukazuje pouze na chyby a nikdy nepochválí dobře odvedenou práci. Také si dejte pozor na to, abyste někoho nevyvyšovali a někomu naopak nevědomky neubližovali. Tým je na to velmi citlivý a pozná to.

 

KOMUNIKACE NA PRVNÍM MÍSTĚ

Diskutujte o tom, co se povedlo, o tom, co je třeba zlepšit. Pokud se vás zaměstnanci ptají na něco, na co nevíte odpověď, nemůžete prostě jenom tak, bez odpovědi, odejít. Sdělte například, že si nejste jisti, jak to v tomto případě je a že se pokusíte to dohledat. Alespoň uvidí, že nejste neomylní a že jste také jen lidi.


Karolína Získalová | 2019-08-21


Klíčová slova

práci

podřízení

nejvíce

myslíte

týmu

jim

nejste

problémy

potíže

nemůžete