PopisHlavní náplň činnosti:
Výkon komplexních právních činností veřejné správy pro oblast zaměstnanosti, v rámci krajské pobočky zastupování Úřadu práce v řízení před soudy všech instancí, orgány činnými v trestním řízení a ostatními orgány veřejné správy a vyřizování agendy s tím spojené. Poradenská, metodická a konzultační činnost uvnitř i navenek úřadu. Sledování dodržování zákonnosti v činnosti krajské pobočky a signalizace zjištěných nedostatků. Zaštiťování vymáhání pohledávek vzniklých v oblasti zaměstnanosti a insolvence včetně podávání žalob, při podezření ze spáchání trestné činnosti podávání trestních oznámení a dalších podání směrem k ostatním úřadům veřejné správy. Spolupráce při vymáhání některých přeplatků na nepojistných sociálních dávkách a podávání návrhů na stanovení výživného soudem včetně zajišťování jejich vymáhání.

Výběrového řízení na výše uvedené služební místo se v souladu se zákonem může zúčastnit žadatel, který:
1.splňuje základní předpoklady stanovené zákonem, tj.:
- je státním občanem České republiky, občanem jiného členského státu Evropské unie nebo občanem státu, který je smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru [§ 25 odst. 1 písm. a) zákona];
- dosáhl věku 18 let, je plně svéprávný, má potřebnou zdravotní způsobilost
- dosáhl vzdělání stanoveného zákonem pro toto služební místo [§ 25 odst. 1 písm. e) zákona], tj. vzdělání v magisterském studijním programu.
Služebním předpisem Úřadu práce České republiky č. 7/2017 je tato podmínka zpřísněna a je vyžadováno vzdělání ve studijním programu Právo a právní věda, obor Právo, viz bod 2.
Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta první zákona dokládá příslušnými listinami, tj. originálem nebo úředně ověřenou kopií dokladu o dosaženém vzdělání (vysokoškolský diplom). Při podání žádosti lze podle § 26 odst. 2 zákona doložit pouze písemné čestné prohlášení o dosaženém vzdělání; uvedenou listinu lze v takovém případě doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru;
2. splňuje jiný požadavek stanovený podle § 25 odst. 5 písm. a) zákona služebním předpisem Úřadu práce České republiky č. 7/2017 Stanovení dalších požadavků pro některá služební místa Úřadu práce České republiky, kterým je odborné zaměření vzdělání:
- vzdělání ve studijním programu Právo a právní věda, obor Právo na vysoké škole v České republice nebo obdobné vzdělání ze zahraničí, které je v České republice uznáváno jako rovnocenné.
Bližší podrobnosti k volné služební pozici naleznete na:
http://portal.mpsv.cz/web/upcr-kariera - ústecký kraj - Odborný rada - právník, KrP Ústí nad Labem - pracoviště Teplice
Posuzovány budou žádosti o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo nebo žádosti o zařazení na služební místo (dále jen "žádost") podané ve lhůtě do 23. dubna 2019, tj. v této lhůtě zaslané prostřednictvím provozovatele poštovních služeb na adresu sídla organizačního útvaru služebního úřadu: Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Dvořákova 1609/18, 400 21 Ústí nad Labem, nebo osobně podané na podatelnu organizačního útvaru služebního úřadu na výše uvedené adrese. Žádost lze podat rovněž v elektronické podobě s uznávaným elektronickým podpisem na elektronickou adresu organizačního útvaru služebního úřadu podatelna.ul@uradprace.cz nebo prostřednictvím veřejné datové sítě do datové schránky ID 6sbzpx5. K žádosti dále žadatel přiloží strukturovaný profesní životopis.
Obálka, resp. datová zprá Minimální vzděláníVysokoškolské SměnnostPružná pracovní doba PracovištěÚřad práce ČR, KrP Ústí nad Labem - KOP Teplice, Vrchlického 3175, 415 01 Teplice 1 Mzda minimálně21480 Kč Mzda maximálně32290 Kč Nastoupit od2019-06-01

Stručné info

  • Zveřejněna:2019-04-10T02:13:05

Společnost

Úřad práce České republiky
  • Úřad práce České republiky
  • Kontakt : Andrea Šůrová
  • Adresa : Úřad práce ČR, KrP Ústí nad Labem - KOP Teplice, Vrchlického 3175, 415 01 Teplice 1

Klíčová slova

úřadu

vzdělání

české

služební

práce

odst

veřejné

zákona

právo

místo