PopisODBORNÝ RADA - PRÁVNÍK
Hlavní náplň činnosti:
Výkon komplexních právních činností veřejné správy pro oblast zaměstnanosti, v rámci krajské pobočky zastupování Úřadu práce v řízení před soudy všech instancí, orgány činnými v trestním řízení a ostatními orgány veřejné správy a vyřizování agendy s tím spojené. Poradenská, metodická a konzultační činnost uvnitř i navenek úřadu. Sledování dodržování zákonnosti v činnosti krajské pobočky a signalizace zjištěných nedostatků. Zaštiťování vymáhání pohledávek vzniklých v oblasti zaměstnanosti a insolvence včetně podávání žalob, při podezření ze spáchání trestné činnosti podávání trestních oznámení a dalších podání směrem k ostatním úřadům veřejné správy. Spolupráce při vymáhání některých přeplatků na nepojistných sociálních dávkách a podávání návrhů na stanovení výživného soudem včetně zajišťování jejich vymáhání.
Výběrového řízení na výše uvedené služební místo se v souladu se zákonem může zúčastnit žadatel, který:
1. splňuje základní předpoklady stanovené zákonem, tj.:
- je státním občanem České republiky, občanem jiného členského státu Evropské unie nebo občanem státu, který je smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru [§ 25 odst. 1 písm. a) zákona];
- dosáhl věku 18 let, je plně svéprávný, má potřebnou zdravotní způsobilost
- dosáhl vzdělání stanoveného zákonem pro toto služební místo [§ 25 odst. 1 písm. e) zákona], tj. vzdělání v magisterském studijním programu.
Služebním předpisem Úřadu práce České republiky č. 7/2017 je tato podmínka zpřísněna a je vyžadováno vzdělání ve studijním programu Právo a právní věda, obor Právo, viz bod 2.
Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta první zákona dokládá příslušnými listinami, tj. originálem nebo úředně ověřenou kopií dokladu o dosaženém vzdělání (vysokoškolský diplom). Při podání žádosti lze podle § 26 odst. 2 zákona doložit pouze písemné čestné prohlášení o dosaženém vzdělání; uvedenou listinu lze v takovém případě doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru;
2. splňuje jiný požadavek stanovený podle § 25 odst. 5 písm. a) zákona služebním předpisem Úřadu práce České republiky č. 7/2017 Stanovení dalších požadavků pro některá služební místa Úřadu práce České republiky, kterým je odborné zaměření vzdělání:
- vzdělání ve studijním programu Právo a právní věda, obor Právo na vysoké škole v České republice nebo obdobné vzdělání ze zahraničí, které je v České republice uznáváno jako rovnocenné.
Bližší podrobnosti k volné služební pozici naleznete na:
http://portal.mpsv.cz/web/upcr-kariera - ústecký kraj - Odborný rada - právník, KrP Ústí nad Labem - pracoviště Most
Posuzovány budou žádosti o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo nebo žádosti o zařazení na služební místo (dále jen "žádost") podané ve lhůtě do 23. dubna 2019, tj. v této lhůtě zaslané prostřednictvím provozovatele poštovních služeb na adresu sídla organizačního útvaru služebního úřadu: Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Dvořákova 1609/18, 400 21 Ústí nad Labem, nebo osobně podané na podatelnu organizačního útvaru služebního úřadu na výše uvedené adrese. Žádost lze podat rovněž v elektronické podobě s uznávaným elektronickým podpisem na elektronickou adresu organizačního útvaru služebního úřadu podatelna@ul.mpsv.cz nebo prostřednictvím veřejné datové sítě do datové schránky ID 6sbzpx5. K žádosti dále žadatel přiloží strukturovaný profesní životopis.
Obálka, re Minimální vzděláníVysokoškolské SměnnostPružná pracovní doba PracovištěÚřad práce České republiky, Krajská pobočka Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most, tř. Budovatelů 1989, 434 01 Most 1 Mzda minimálně21480 Kč Mzda maximálně32290 Kč Nastoupit od2019-06-01

Stručné info

  • Zveřejněna:2019-04-11T02:01:39

Společnost

Úřad práce České republiky
  • Úřad práce České republiky
  • Kontakt : Viz. text poznámky k volnému místu
  • Adresa : Úřad práce České republiky, Krajská pobočka Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most, tř. Budovatelů 1989, 434 01 Most 1

Klíčová slova

úřadu

vzdělání

služební

české

práce

odst

republiky

právo

žádosti

služebního